Stralende 5e verjaardag Avonturis

Dit item is verlopen op 24-07-2019.

Letterlijk begonnen als avontuur vierde natuurspeelplaats Avonturis woensdag 26 juni 2019 de 5e verjaardag. Op deze stralende middag konden kinderen leuke activiteiten doen. Ook was wethouder Fred Voskamp aanwezig om het informatiebord bij het insectenhotel te onthullen.

Bij dit, op kinderen gerichte, informatiebord kreeg hij goed uitgelegd dat dit hotel bedoeld is voor wilde bijen en werd ook het verschil duidelijk tussen deze wilde bijen en honingbijen.

IJsjes een succesnummer

De kinderen konden onder meer zaadbommen maken, honing proeven, een bootje maken en bij een vuurtje marshmallows eten. Daarnaast was er een soort waarzegster en werd livemuziek gespeeld. De gratis ijsjes waren een succesnummer en heel aangenaam op deze mooie dag.

30.000 kinderen en ouders

Avonturis heeft zich in 5 jaar tijd ontpopt tot een groot succes. Jaarlijks komen ongeveer 30.000 kinderen en ouders spelen en ontspannen op de natuurspeelplaats. Avonturis ligt er fantastisch bij op dit moment. Veel planten staan in bloei, de bijen en hommels vliegen er druk op en neer en de mussen badderen in het losse zand en water.

Niet te netjes

Vrijwilliger Jeroen Doolaar zet zich, samen met Stadsbedrijf, al 5 jaar dag in, dag uit in om Avonturis zo netjes te houden. Niet te netjes natuurlijk... want de natuur van Avonturis moet voor de kinderen nog net zo'n avontuur blijven als 5 jaar geleden bij de start.

(Foto's Peter Farla)