Stadsgesprek over verbinden, overbruggen en tegengaan uitsluiting

Dit item is verlopen op 29-09-2017.

Hoe zorgen we ervoor dat we elkaar niet uitsluiten en dat samenleven meer is dan een mooie gedachte? Hierover houdt de gemeente Maassluis op donderdag 28 september 2017 een Stadsgesprek, in buurtcentrum De Hooftzaak aan de P.C Hooftlaan 11a.

De deuren gaan om 18.30 uur open voor een inloop met soep en brood en om 19.30 uur begint de bijeenkomst.

Niemand is hetzelfde, iedereen is gelijk

Maassluis is een stad waar ruimte is voor de eigenheid van een ieder. Maar je leeft niet alleen. Rekening houden met elkaar, bijdragen aan en meedoen met de samenleving, maken het wonen in Maassluis prettig. Het denken in 'wij en zij' en scherpe scheidslijnen tussen wat van ons is en wat van hen is, draagt niet bij aan een stad waar het prettig wonen is.

Kernvraag

De kernvraag bij dit Stadsgesprek is: hoe zorgen we ervoor dat we elkaar niet uitsluiten en dat samenleven meer is dan een mooie gedachte? Maar het blijft bij het Stadsgesprek niet bij praten alleen. Gezocht wordt naar leuke, waardevolle en originele initiatieven die mensen met elkaar verbinden, verschillen overbruggen en uitsluiting tegengaan. Deze initiatieven kunnen als voorbeeld dienen voor andere deelnemers.

Deel uw plannen

Misschien heeft u zelf zo'n prima idee waarbij u hulp kunt gebruiken. Deel uw plannen tijdens het Stadsgesprek zodat de gemeente kan kijken of deze te realiseren zijn. Burgemeester Haan en wethouder Keijzer zijn bij het gesprek aanwezig.

Aanmelden

Gemeente Maassluis nodigt u van harte uit om deel te nemen. Kent u iemand die mogelijk ge├»nteresseerd is in het Stadsgesprek of een waardevolle bijdrage kan leveren? Hij of zij zijn natuurlijk ook zeer welkom. Aanmelden kan bij Angelique Poot via A.Poot@maassluis.nl of 010-5931949.