Speelboot Furie in Avonturis feestelijk onthuld

Natuurspeelplaats Avonturis is een echte Maassluise speelattractie rijker. Wethouder Fred Voskamp onthulde woensdag 8 juli 2020 op feestelijke wijze een 'kopie' van stoomsleepboot Furie. Nu is het aan de kinderen om met deze speelboot op avontuur te gaan.

Met een beetje fantasie kunnen de jonge bezoekers van Avonturis op de speelboot zelf aan het roer staan op de woelige baren en hun sleep veilig naar binnen varen.
Maritieme achtergrond.

Langs de Nieuwe Waterweg

De stalen speelboot heeft in Avonturis een mooie plek gekregen in de buurt van de waterkant. De ligging van de natuurspeelplaats direct aan de Nieuwe Waterweg (het Scheur), waar de spelende de kinderen de vaak reusachtige boten letterlijk voorbij zien varen, maakt deze Maassluise locatie bij uitstek geschikt om de speelboot een plek te geven. Kinderen (en ouders) die Avonturis bezoeken, maken zo spelenderwijs kennis met de maritieme achtergrond van Maassluis.

Scheepswerf De Haas

Govert de Haas, directeur van scheepswerf De Haas, bedacht in 2015 het plan voor een speelboot in Avonturis. De Stichting Sleepboothaven omarmde zijn idee en heeft de subsidies geworven om de bouw van de mini-Furie mogelijk te maken.