Snelle en aantrekkelijke verbinding tussen Het Balkon en Maassluis-West

Dit item is verlopen op 16-01-2019.

De gemeente Maassluis werkt aan een verbinding voor langzaam verkeer tussen woonwijk Het Balkon en Maassluis-West. Woensdag 12 december 2018 werd het schetsontwerp tijdens een inloopavond aan bewoners gepresenteerd.

Daarnaast konden de aanwezigen stemmen voor een kunstwerk dat in het ontwerp voor de verbinding wordt opgenomen.

Aanwinst voor de wijk

De informatieavond werd goed bezocht en de bewoners toonden zich enthousiast over het plan voor voetgangers en fietsers een snelle en aantrekkelijke verbinding te maken tussen aan de ene kant woonwijk Het Balkon, natuurspeelplaats Avonturis en het fietspad langs de Waterweg en aan de andere kant metrostation Maassluis-West en winkelcentrum Koningshoek. "Echt een aanwinst voor de wijk", klonk het.

Regt van de Jagt

De bewoners kregen daarnaast de mogelijkheid te stemmen voor één van de vier voorstellen die kunstenaars hebben gemaakt om het ontwerp 'aan te kleden met kunst'. Aan het eind van de avond bleek dat het ontwerp 'Regt van de Jagt' de voorkeur had bij de bewoners. De kunstenaar liet zich in het ontwerp met de toevoeging van dierenkoppen inspireren door de Art Deco-periode en een strijd om de jacht die omstreeks 1755 op deze plek werd gevoerd door twee buitenplaatsen.

Meer informatie

Onder dit bericht kunt u een impressie van de kunsttoepassing 'Regt van de Jagt' downloaden. Meer informatie over het project is te vinden bij Stationsverbinding Het Balkon/Maassluis-West.