Snel hulp bij geldzorgen en schulden

Dit item is verlopen op 16-10-2019.

Inwoners van Maassluis met geldzorgen of schulden kunnen terecht bij een speciaal 'financieel spreekuur'. Een schuldhulpverlener is elke maandagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur aanwezig bij wijkteam VraagRaak om vragen te beantwoorden en mensen verder te helpen.

Dit spreekuur is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

Groot probleem

Wethouder Sjoerd Kuiper: “Schulden zijn een groot probleem. Landelijk gezien heeft maar liefst één op de tien huishoudens problematische schulden. En niet iedereen gaat op zoek naar hulp. Mensen schamen zich of steken hun kop in het zand. Maken rekeningen niet open. En dan lopen de schulden snel op. Dat willen we voorkomen. In Maassluis willen we mensen die in de knel zitten graag snel helpen.”

Maatwerk

De wethouder legt uit dat dit het beste kan door maatwerk te leveren. “En door instanties die zich bezighouden met schulden, beter te laten samenwerken. Met dit spreekuur spelen we hierop in. Mensen kunnen direct aan tafel met een hulpverlener die kijkt naar hun persoonlijke situatie. Voorheen moesten ze eerst naar een algemene informatiebijeenkomst. Maar als je je schaamt, ga je daar liever niet heen.”

Snel aan tafel

Schuldhulpverlener Dynthia van den Broek vult aan: “Ik werk voor Stroomopwaarts en ben iedere maandag aanwezig in het pand van wijkteam VraagRaak. Midden in de stad, iedereen kan daar zo binnenlopen. En de lijnen met de medewerkers van VraagRaak zijn kort. Als zij iemand helpen die bijvoorbeeld in scheiding ligt en zien dat er financiële problemen zijn, dan zit ik snel aan tafel. Ik kijk mee naar de situatie en kan snel een plan van aanpak met de cliënt maken.”

Samenwerking

Dynthia van den Broek: “Ook de samenwerking met stichting Boom en Humanitas is goed. Deze instanties kunnen mensen helpen met het op orde brengen van hun administratie. Voorkomen is beter dan genezen. Dus ook iedereen die zich zorgen maakt over geld, maar nog geen schulden heeft, kan bij mij terecht.”

Meer informatie?

Bel voor meer informatie wijkteam VraagRaak aan de Haydnlaan 3, telefoonnummer 010-5931500 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur). Of kijk op www.vraagraakmaassluis.nl.

Fotobijschrift: Schuldhulpverlener Dynthia van den Broek: "Voorkomen is beter dan genezen."