Sluispolder-West krijgt met IKC De Kindertuin veelzijdige voorziening

Dit item is verlopen op 30-08-2018.

Eric Boerhout, voorzitter college van bestuur van UN1EK en wethouder Sjoerd Kuiper namen vrijdag 27 juli 2018 de sleutels in ontvangst van IKC De Kindertuin. Het nieuwe gebouw dat ruimte biedt aan basisonderwijs, kinderopvang en sport, is een aanwinst voor Sluispolder-West.

De wijk Sluispolder-West is hard op weg een veelzijdig woongebied te worden. Daar horen ook goede voorzieningen voor de bewoners bij. Het nieuwe gebouw van integraal kindcentrum De Kindertuin biedt zulke goede voorzieningen voor onderwijs en sport. Ook aan duurzaamheid is gedacht. Op het gebouw liggen 250 zonnepanelen.

Inrichting

Omdat bouwbedrijf Pellikaan de nieuwbouw wat eerder dan gepland oplevert, kunnen alle activiteiten meteen vanaf de start van het schooljaar in het gebouw plaatsvinden. Daartoe richt UN1EK de komende weken de basisschool en kinderopvang in. De gemeente Maassluis neemt de inrichting van de sportzaal voor haar rekening.

Eerste sportzaal

In het gebouw van IKC De Kindertuin krijgt Maassluis de beschikking over een eerste sportzaal. Een sportzaal is in afmetingen ruimer dan de gymzalen die voorheen in Maassluis bij basisscholen werden geplaatst. Een belangrijk voornemen uit de gemeentelijke sportnota wordt hiermee gerealiseerd. De grotere ruimte maakt gevarieerdere en veiliger lessen mogelijk.

Begin schooljaar 

De sportzaal wordt op maandag 27 augustus 2018 in gebruik genomen. Het schooljaar voor de kinderen van De Kindertuin (nieuwe naam voor Het Spectrum) begint op woensdag 29 augustus 2018. De kinderopvang opent haar deuren op maandag 3 september 2018.