Sinterklaas komt naar Maassluis

Dit item is verlopen op 18-11-2018.

Stoomboot Spanje met aan boord Sinterklaas en de Pieten vaart zaterdag 17 november 2018 om ongeveer 9.30 uur vanaf Het Scheur de buitenhaven van Maassluis in.

Op de Stadhuiskade wordt de Sint toegezongen door kinderkoor Wonderwijs en de kinderen van Maassluis. Burgemeester Haan heet Sinterklaas en de Pieten welkom in Maassluis. Daarna lopen zij vanaf de Stadhuiskade, over de Wip naar de Markt.

Programma

Het programma van de intocht van Sinterklaas is op 17 november 2018 als volgt:

  • 09.00 uur - Start muziek met presentatie Fleur
  • 09.20 uur - Optredens Dance Company M'Joy en kinderkoor Wonderwijs 
  • 10.05 uur - Afmeren stoomboot aan de Stadhuiskade
  • 10.10 uur - Burgemeester Haan en Fleur heten de Sint en Pieten welkom
  • 10.30 uur - Einde muziekprogramma in de Havenkom.

Kijk voor meer informatie op www.ervaarmaassluis.nl.

Demonstratie

Er is een aanvraag binnengekomen om in Maassluis te demonstreren tijdens de intocht. De burgemeester heeft hierop een aanwijzingsbesluit ondertekend. Hierin staan de voorwaarden waaronder kan worden gedemonstreerd. Zo mogen demonstranten niet lopend demonstreren. Daarom komen er twee demonstratievakken voor de voor- en tegenstanders. Ook zal het niet zijn toegestaan om megafoons te gebruiken of andere geluidversterkende middelen. De demonstranten dienen zich te houden aan de gestelde voorwaarden om te demonstreren, hier wordt op toegezien door de politie. Het aanwijzingsbesluit is onder dit bericht te downloaden.

Kinderfeest

Het uitgangspunt is dat Sinterklaas een kinderfeest is. De gemeente doet haar best ervoor te zorgen dat kinderen geen hinder van de demonstratie ondervinden.

Wegafsluitingen

Naar verwachting wordt het zaterdag 17 november 2018 weer druk langs de kades van de haven. Voor de veiligheid van de kinderen, maar ook andere bezoekers, zijn de kades zaterdagmorgen tijdelijk autovrij. U wordt verzocht om 's morgens geen auto's te parkeren aan de:

  • Marnixkade,
  • Haringkade,
  • Haven en
  • Govert van Wijnkade.

Vanaf 8.30 uur worden de genoemde straten voor autoverkeer afgesloten. Als de festiviteiten rond de haven zijn afgerond (ongeveer 11.00 uur) worden de wegafsluitingen opgeheven.

Download