'Schoonste' straat Jacob van Heemskercklaan ontvangt prijs

Dit item is verlopen op 27-02-2020.

Bewoners van de Jacob van Heemskercklaan hebben woensdag 29 januari 2020 van wethouder Fred Voskamp de prijs voor de 'schoonste' straat van Maassluis ontvangen. Deze bewoners wonnen een straatbarbecue (ter waarde van maximaal 500,00 euro) vanwege hun geslaagde opruimactie na de jaarwisseling.

De bewoners van de Zwaluwstraat wonnen de tweede prijs, een straatontbijt/lunch (ter waarde van maximaal 250,00 euro). De prijzen werden uitgereikt bij Stadsbedrijf aan de Heldringstraat 6 in Maassluis.

Vuurwerkafval opruimen

Met het in het leven roepen van een prijs voor de 'schoonste' straat probeert de gemeente Maassluis om nog meer bewoners aan te moedigen vuurwerkafval op te ruimen na de jaarwisseling. Maassluizers konden meedoen aan deze actie door een foto van hun straat te sturen voor en na het Nieuwjaarsvegen. Uit de ingestuurde foto's werd de 'schoonste' straat van Maassluis gekozen.

Schoonaanhanger

Opruimacties in straten en buurten kunnen in Maassluis het hele jaar worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan Landelijke Opschoondag op 21 maart 2020. U kunt voor een opruimactie gratis gebruikmaken van een aanhangwagen vol schoonmaakspullen. Deze Schoonaanhanger wordt voor de deur gebracht en opgehaald. Kijk voor meer informatie en hoe de Schoonaanhanger te reserveren op www.maassluis.nl/schoonaanhanger.

Fotobijschrift: Bewoners van de Jacob van Heemskerklaan en de Zwaluwstraat ontvangen hun welverdiende prijzen (Fotograaf Peter Farla).

Zie ook: