Samen houden we de stad schoon, organiseer uw eigen zwerfafvalactie

Dit item is verlopen op 14-03-2019.

Verenigingen, ondernemers, scholieren en bewoners gaan van 18 tot 24 maart 2019 aan de slag om zwerfafval op te ruimen in Maassluis.

Samen met de gemeente zorgen zij in de Week van Nederland Schoon en op Landelijke Opschoondag (23 maart) voor schone straten, schoolpleinen, speeltuinen en recreatiegebieden in Maassluis. Want zeg nu zelf: daar hebben we allemaal plezier van!

Zwerfafvalactie

Doe ook mee met de Week van Nederland Schoon en organiseer zelf een zwerfafvalactie, op een tijdstip dat u het beste schikt. Alles is mogelijk, zolang het verwijderen van zwerfafval maar onderdeel uitmaakt van de activiteit. Een uurtje zwerfafval prikken met bewoners kan de buurt al zichtbaar opschonen.

Meld actie aan

Meld uw schoonmaakactie aan op www.supportervanschoon.nl en bestel hier de opruimpakketten. Maar vergeet niet uw schoonmaakactie óók aan te melden bij gemeente Maassluis. U ontvangt dan communicatiemateriaal, aanvullend schoonmaakmateriaal en bedankjes voor de deelnemers. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 13 maart 2019 door een e-mailbericht te sturen naar milieu@maassluis.nl. Vermeld in de e-mail wat u gaat doen, wanneer en met hoeveel mensen. Geef ook aan of mensen zich mogen aansluiten bij uw actie. U krijgt vervolgens bericht van de gemeente.

Opruimacties

Op 13 maart wordt een lijst gepubliceerd met de georganiseerde opruimacties zodat andere bewoners zich eventueel kunnen aansluiten bij de acties.

Schoonaanhanger

In Maassluis is het hele jaar door een gratis Schoonaanhanger beschikbaar. Hierin ligt al het materiaal dat nodig is om grotere schoonmaakacties te houden. De gemeente brengt de aanhanger naar de gewenste plek en haalt hem na afloop weer op. Heel handig! Vermeld bij de aanmelding van uw zwerfafvalactie dat u gebruik wilt maken van de Schoonaanhanger.

Onze missie: Samen houden we de stad schoon