Samen herinneren tijdens lichtjesavond op 11 december

Dit item is verlopen op 12-12-2019.

Gemeente Maassluis, crematorium De Dijk en Uitvaartcatering Zuid-Holland houden woensdag 11 december 2019 de jaarlijkse lichtjesavond.

Om 19.00 uur staat de koffie klaar in de aula aan de Hooge Zeedijk 100 in Maassluis, waarna burgemeester Edo Haan de lichtjesavond om 19.30 uur officieel opent. Wethouders Gerard van der Wees en Fred Voskamp zijn hierbij aanwezig.

Een lichtje plaatsen

Na de herdenking kunnen bezoekers bij het graf van hun dierbare een lichtje plaatsen. Beide begraafplaatsen in Maassluis zijn 11 december 2019 's avonds open. Ter nagedachtenis aan hen die verstrooid of elders begraven zijn, wordt de herdenkingsboom verlicht. Lichtjesavond wordt om 21.30 uur afgesloten.

Donkere dagen

Lichtjesavond wordt gehouden omdat wij tijdens de donkere dagen de mensen waarvan we afscheid hebben moeten nemen, nog meer dan normaal gesproken missen. Juist dan kan het een goed moment zijn om samen met anderen te gedenken. Het samen herinneren en luisteren naar verhalen, gedichten en live muziek kan steun bieden bij het omgaan met het verlies en de lege plek.

Komst doorgeven

Komt u naar de lichtjesavond, laat dit dan graag via telefoonnummers 06-52506044 of 06-14275867 of e-mailadres begraafplaats@maassluis.nl weten. Zodat wij een inschatting kunnen maken van het aantal aanwezigen.

Vervoer tussen begraafplaatsen

Voor mensen die slecht ter been zijn en/of geen eigen vervoer hebben, rijden er woensdagavond 11 december 2019 twee pendelbusjes van de Argos Zorggroep tussen de nieuwe begraafplaats aan de Hooge Zeedijk en de algemene begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat.