Rondvaartboten mogen aanleggen in het centrum

Dit item is verlopen op 27-08-2019.

In het centrum van Maassluis komen aanlegplaatsen voor rondvaartboten. Het college van B en W heeft hiertoe besloten om het voor toeristen nog aantrekkelijker te maken Maassluis te bezoeken. Binnenkort worden de borden geplaatst.

Sinds vorig jaar de Monstersche Sluis is geopend, kan recreatief vaarverkeer vanuit Midden-Delfland de binnenhaven van Maassluis weer bereiken. Rondvaartboten maken van deze mogelijkheid gebruik om rond de binnenhaven te varen.

Populair

Deze rondvaarten zijn populair. Maassluis haakt daarop in door in het centrum aanlegplaatsen voor rondvaartboten te realiseren: één aanlegplaats voor het op/afstappen en drie aanlegplaatsen voor het tijdelijk aanmeren van rondvaartboten.

Noordvliet

Het op- en afstappen vindt plaats aan de Noordvliet ter hoogte van de Markt, op de plaats die vroeger bekend stond als de 'wasplaats'. Tussen rondvaarten door mogen de boten maximaal 2 uur afmeren bij drie nieuwe aanlegplaatsen aan de Noordvliet.

Niet 's nachts

Rondvaartboten mogen afmeren bij de op- en afstapplaats en de aanlegplaatsen van 11.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds. Rondvaartboten mogen dus niet 's avonds en 's nachts afmeren aan de Noordvliet.

Reglement

Om de aanlegplaatsen voor rondvaartboten te realiseren, is het Reglement ligplaatsen pleziervaartuigen aangepast.

Fotobijschrift: Rechts de op- en afstapplaats aan de Noordvliet en links de drie aanlegplaatsen.