Reviuslyceum op weg eerste Maassluise EcoSchool te worden

Dit item is verlopen op 26-04-2018.

Lentiz Reviuslyceum in Maassluis is hard op weg om als eerste school in Maassluis een EcoSchool te worden. Een van de duurzame initiatieven van de leerlingen van het Eco-team is het stimuleren van drinken van kraanwater.

Ter gelegenheid hiervan onthulde burgemeester Haan op donderdag 22 maart 2018 de nieuwe kraanwatertap in de hal van de school.

Wegwerpfles inleveren

Burgemeester Haan ontving na de onthulling als eerste een duurzame, herbruikbare waterfles. Leerlingen kunnen hun wergwerpfles inleveren een speciaal daarvoor bestemde bak. Deze flessen worden hergebruikt als bouwmateriaal voor kunstprojecten.

Duurzame, herbruikbare waterfles

Na het inleveren van hun wegwerpfles kunnen leerlingen ook een herbruikbare fles aanschaffen die het kopen van wegwerpflesjes mineraalwater overbodig maakt. Het Eco-team hoopt met de verkoop van deze duurzame flessen geld te verdienen om nieuwe duurzame projecten te kunnen realiseren.

Meer acties

Het Reviuslyceum is al enige tijd bezig met het scheiden van afval en het energiebewust maken van leerlingen en docenten. In het aankomende jaar komen daar nog vele nieuwe (bewustwordings)acties bij en zo hoopt de school in 2019 definitief het predicaat EcoSchool te behalen.