Participatieverklaring getekend door Maassluise nieuwkomers

Dit item is verlopen op 03-03-2020.

6 nieuwkomers uit Maassluis en 19 uit Schiedam hebben op de vrijdag 30 januari 2020, als onderdeel van het inburgeringsexamen, de participatieverklaring getekend.

Deze ondertekening is sinds oktober 2017 verplicht voor iedereen die inburgeringsplichtig is. Namens de gemeente Maassluis was coƶrdinator Vrijwilligerssteunpunt, Jacqueline Groeneveld aanwezig en namens de gemeente Schiedam wethouder Jeroen Ooijevaar. De nieuwkomers die de verklaring hebben ondertekend, komen uit landen als Irak, Vietnam en Indonesiƫ.

Kernwaarden en normen

De nieuwkomers hebben voorafgaand aan de ondertekening lessen gevolgd over de kernwaarden en normen van de Nederlandse samenleving. Denk hierbij aan gelijke rechten voor mannen en vrouwen, het recht om jezelf te ontplooien door onderwijs, het mogen kiezen van je partner en het recht om je eigen mening te uiten. Tijdens de cursus van de Stichting Voorlichters Gezondheid wordt ook informatie gegeven over de andere onderdelen van het inburgeringsprogramma.

Meer informatie

Lees meer over inburgeren op www.maassluis.nl/inburgeren. Wilt u meer weten over het doen of aanbieden van vrijwilligerswerk in Maassluis kijk dan op: www.prikbordmaassluis.nl.

Fotobijschrift: De Maassluise nieuwkomers.