Park bij Stadsmolen krijgt slimme straatverlichting

Dit item is verlopen op 11-12-2019.

De gemeente Maassluis werkt stapsgewijs aan het vernieuwen van de openbare verlichting. Dinsdag 12 november 2019 is CityTec in het park bij Stadsmolen (achter DrieMaasHave) gestart met het vervangen van de lampen door slimme en energiezuinige ledverlichting.

Bij Stadsmolen komen 40 nieuwe lantaarnpalen, armaturen en energiezuinige ledlampen waarmee op afstand te controleren is of de verlichting werkt. De gemeente wordt daardoor minder afhankelijk van het melden van kapotte verlichting door inwoners. Storingen kunnen zo nog sneller worden verholpen.

40% 'slim'

Op dit moment zijn in Maassluis al 2097 lantaarnpalen 'slim'. Dat is ongeveer 40% van de straatverlichting in de stad.

Meld storingen

De gemeente kan de hulp van bewoners bij het snel verhelpen van kapotte straatverlichting ook nog altijd goed gebruiken. Want een goed werkende openbare verlichting is belangrijk, vooral tijdens de donkere avonden. Treft u straatverlichting aan die niet werkt, geef dit dan door via www.maassluis.nl/meldingen. De gemeente en CityTec gaan dan snel aan de slag. Maar soms is het lastig de oorzaak van een storing te achterhalen of hebben benodigde onderdelen een levertijd waardoor het verhelpen van de storing langer duurt dan gewenst.