Ouderen spelen Walking Football bij Excelsior Maassluis

Dit item is verlopen op 25-04-2019.

Dat ouderen nog graag sporten, blijkt uit het succes van Walking Football bij Excelsior Maassluis. 24 mannen hebben inmiddels het Walking Football, ook wel OldStars genoemd, ontdekt bij de Maassluise voetbalclub. Nog wekelijks melden zich 60-plussers die ook willen ervaren hoe leuk deze laagdrempelige vorm van voetbal is.

Bij Walking Football wordt gevoetbald op een kwart veld en de deelnemers bewegen voornamelijk op wandeltempo.

Gezondheid

Wethouder Gerard van der Wees en KNVB-directeur Eric Gudde namen maandag 1 april een kijkje bij het Walking Football. Wethouder Van der Wees is blij dat het sportaanbod voor ouderen met deze aangepaste voetbalvorm verder is uitgebreid. "Deze sport kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden. De deelnemers blijven zo langer actief. Dat komt de gezondheid ten goede en vermindert eenzaamheid." De wethouder hoopt dat Excelsior Maassluis ook Walking Football voor dames gaat realiseren.

Excelsior-shirt

Eric Gudde had bij het bezoek een verrassing voor de wethouder. De KNVB-directeur overhandigde een ingelijst Excelsior-shirt als dank voor het stimuleren van Walking Football vanuit de gemeente Maassluis.

Trainingen

De Walking Football-training bij Excelsior Maassluis is wekelijks op maandagochtend vanaf 9.45 uur.  Om elkaar beter te leren kennen, worden alle trainingen gestart en afgesloten met een kopje koffie. Wilt u ook ervaren hoe leuk wandelend voetballen is? Neem contact op met Dick van der Kooij van Excelsior Maassluis (06-43604216 of kooijtjes@kabelfoon.nl).

Laagdrempelig sportaanbod

Op de website www.kiesvoorsportmaassluis.nl staat een overzicht van verenigingen die in Maassluis een laagdrempelig sportaanbod voor senioren aanbieden.