Ontmoetingsgroep Brusjes voor kinderen die broer of zus met autisme hebben

Dit item is verlopen op 21-05-2019.

Bij VraagRaak aan de Haydnlaan 3 in Maassluis start vanaf woensdag 22 mei 2019 de ontmoetingsgroep Brusjes voor kinderen van 8 tot 12 jaar uit Maassluis die een broer of zus met autisme hebben.

Doel van de groep is andere kinderen/jongeren ontmoeten die ook een broer of zus met een beperking hebben, om samen leuke dingen te doen, steun te vinden en hun verhaal te vertellen.

Niet altijd makkelijk

In gezinnen met een kind met een beperking gaat het er vaak net even anders aan toe dan in 'gewone' gezinnen. Als broer of zus van iemand met autisme is dat niet altijd makkelijk. Deze broer of zus met autisme vraagt meer aandacht, zorg en begeleiding van de ouders, maar soms ook van een broer of zus. Al vroeg wordt hen geleerd om verantwoordelijk te zijn voor deze broer of zus met autisme en rekening met hem of haar te houden. Soms betekent het dat zij zelf minder aan bod komen.

Bijeenkomsten

Ontmoetingsgroep Brusjes komt 5 keer samen, naast 22 mei, ook op 29 mei, 5, 12 en 19 juni 2019. De bijeenkomsten bij VraagRaak zijn op woensdag van 13.30 tot 14.30 uur.

Belangstelling?

Aanmelden kan via e-mail vraagraak@maassluis.nl of telefonisch 010-5931500. Contactpersoon is Marianne van Veen.