Onderzoek naar lood bij speelplaatsen

Dit item is verlopen op 24-04-2019.

De bodem in Zuid-Holland is een stuk schoner dan vroeger. Toch komt door huishoudelijk en industrieel gebruik in het verleden lood op verschillende plekken voor in de bodem. Om blootstellingsrisico’s te beoordelen, worden kinderspeelplaatsen onderzocht in gebieden waar de kans op lood in de bodem het grootst is.

DCMR Milieudienst Rijnmond doet dit bodemonderzoek, in opdracht van de provincie Zuid-Holland en in overleg met de gemeenten in de regio.

Speelplaatsen

Ook in Maassluis wordt een aantal kinderspeelplaatsen preventief onderzocht, het onderzoek begint in de eerste week van april. Download onder dit bericht de lijst met kinderspeelplaatsen in Maassluis die worden onderzocht.

Vragen?

Heeft u vragen? Kijk dan op de site van de DCMR of lees de folder die u hieronder kunt downloaden. Als u meer vragen over het onderzoek heeft, kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met de DCMR op telefoonnummer 010-2468140 of een e-mail sturen naar info@dcmr.nl.

Heeft u vragen over lood en gezondheid dan kunt u bellen met de GGD Rotterdam-Rijnmond, Team Gezondheid en Milieu, op telefoonnummer 010-4339894.

Downloads