Nieuw formulier voor doorgeven meldingen openbare ruimte

Dit item is verlopen op 01-05-2019.

Een losse stoeptegel of zwerfvuil? Een gevaarlijke tak in een boom of kapotte speeltoestellen? Een verkeerslicht of een lantaarnpaal defect? Het melden van dit soort zaken in de openbare ruimte gaat anders. Gemeente Maassluis gebruikt een nieuw, eenvoudig en overzichtelijk formulier om meldingen in de woon- en/of leefomgeving door te geven.

U kunt uw meldingen doorgeven via de nieuwe pagina www.maassluis.nl/meldingen. In de Maassluis app wordt een verwijzing gemaakt naar het nieuwe formulier. Voor meldingen over de openbare verlichting is op deze meldingspagina een apart formulier beschikbaar.

DigiD

U kunt ervoor kiezen om de melding te doen met of zonder gebruik te maken van DigiD. Wie via DigiD een melding maakt, hoeft geen naam en adres in te vullen en kan de afhandeling van de melding volgen via Mijn.Maassluis.nl/pip. Bedrijven kunnen meldingen maken via eHerkenning. Natuurlijk is het voor iedereen ook mogelijk anoniem te melden. Daarnaast kunt u meldingen blijven doorgeven via telefoonnummer 14010 en aan de balie van het Publiekscentrum in het stadhuis.

Eenvoudig

Een melding doorgeven over de openbare ruimte in het nieuwe digitale formulier is eenvoudig. U geeft de locatie, waarover u wilt melden, door via een adres of door een locatie op de kaart aan te klikken. Daarnaast geeft u door in welke categorie uw melding valt en omschrijft u de melding. U kunt ter verduidelijking van de melding een foto of bestand toevoegen. Wij houden u op de hoogte van de afhandeling zodra u uw e-mailadres achterlaat in de melding.