Neem deel in zonnepark Maassluis

Dit item is verlopen op 28-11-2018.
Logo Vrijopnaam, je eigen stukje zon

Maassluis krijgt haar eigen zonnepark op het industrieterrein De Dijk. Maassluizers kunnen hier zelf stroom opwekken door met eigen zonnepanelen deel te nemen in het zonnepark.

Energieleverancier Vrijopnaam realiseert op De Dijk in Maassluis zo'n 850 zonnepanelen die jaarlijks 240 MWh zonnestroom opleveren. Dat is genoeg voor de stroombehoefte van ongeveer 80 huishoudens.

Nederlandse zonnestroom 

Vrijopnaam heeft meerdere zonneparken en biedt 100% Nederlandse zonnestroom. Bij Vrijopnaam kunnen inwoners er ook voor kiezen om eigen energie op te wekken met een zonnepaneel in een van de zonneparken.

Met voorrang

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: "Bewoners stoppen zo de marge van de energieproducent in eigen zak en dragen bij aan meer zonnestroom in Nederland. Voor het nieuwe zonnepark in Maassluis krijgen inwoners zelfs voorrang om deel te nemen en de eerste 2 panelen gratis."

CO2 neutraal 

Het zonnepark past bij de ambitie van de gemeente Maassluis om in 2040 CO2 neutraal te zijn. Duurzaamheid is een van de belangrijke thema’s voor de komende jaren. Daarom heeft de gemeente Vrijopnaam een omgevingsvergunning verleend voor de ontwikkeling van het zonnepark dat naar verwachting eind januari 2019 geopend wordt.

Meer zonnepanelen 

Wethouder Gerard van der Wees: "Dit sluit aan op het duurzaamheidsbeleid van de gemeente en ik hoop dat het een aanzet is tot nog meer zonnepanelen in de toekomst."

Deelnemen?

Wilt u meer weten over deelnemen aan het zonnepark, neem dan contact op met het klantteam van Vrijopnaam via 085-3032652 of klantteam@vrijopnaam.nl. Kijk voor meer informatie op www.vrijopnaam.nl/maassluis.