Natuurspeelpaats Avonturis populair uitje

Dit item is verlopen op 25-09-2019.

Bij natuurspeelplaats Avonturis arriveren regelmatig bussen vol kinderen. Bijvoorbeeld als bestemming voor een schoolreisje. Ook deze zomer is de avontuurlijke speeltuin langs het Scheur (nabij metrostation Maassluis West) een populair uitje voor kinderen uit Maassluis en de regio.

Ook jonge avonturiers uit bijvoorbeeld Vlaardingen, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse en Barendrecht weten Avonturis namelijk al te vinden.

Mundo

Vorige week reden zelfs vijf bussen naar Avonturis. Zo'n 250 kinderen kwamen onder begeleiding van Kinderopvang Mundo spelen en ontdekken in de Maassluise speeltuin. Voor Mundo is dit uitstapje al vijf jaar vaste prik tijdens de zomervakantie. Begeleiders en management zijn vol lof over deze speelplek waar kinderen plezier kunnen maken maar ook veel te weten kunnen komen over de natuur.

Onderhoud

Beheerder Jeroen Doolaar krijgt regelmatig complimenten over de manier waarop hij samen met de gemeente Maassluis deze speelplaats onderhoudt. "Volgens de bezoekers horen wij tot de best onderhouden natuurspeelplaatsen in de regio en daar mogen we best trots op zijn. In vijf jaar tijd is Avonturis echt een begrip geworden."

Wespennest

'Boswachter' Doolaar geeft een voorbeeld van het beheer van de natuurspeelplaats. "Vorige week werd bij Avonturis een wespennest ontdekt. Stadsbedrijf was heel snel ter plaatse om ons uit de brand te helpen. Die samenwerking is echt geweldig."

Kom ook spelen en ontdekken in Avonturis! Kijk voor meer informatie op www.maassluis.nl/avonturis.