Milieustraat neemt maatregelen om 26 mei open te kunnen

Dit item is verlopen op 03-06-2020.

Nu de maatregelen om het coronavirus te bestrijden versoepeld worden, kan ook de milieustraat in Maassluis weer open. Om de heropening vanaf dinsdag 26 mei 2020 goed te laten verlopen en te voldoen aan de landelijke richtlijnen van de RIVM, zijn een aantal maatregelen genomen.

Inwoners en ondernemers kunnen vanaf 26 mei 2020 weer grofvuil brengen naar de Heldringstraat 6 in Maassluis. Dit kan van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur. In tegenstelling tot de normale openingstijden is de milieustraat op maandag gesloten en op zaterdag sluiten we een half uur eerder.

Alleen op afspraak

Om de gezondheid van de bezoekers en de medewerkers van Stadsbedrijf te beschermen, wordt een beperkt aantal voertuigen tegelijkertijd toegelaten in de milieustraat. Op die manier kan iedereen de voorgeschreven 1,5 meter afstand van elkaar houden. Grofvuil brengen naar de milieustraat is daarom alleen op afspraak mogelijk. Via de webpagina www.maassluis.nl/milieustraat vindt u meer informatie en kunt u digitaal een afspraak maken.

Verkeersmaatregelen

De heropening van de milieustraat zal, zeker in de beginfase, zorgen voor extra drukte bij de milieustraat en in de directe omgeving. Om de overlast door de extra verkeerdrukte in de omgeving van de Heldringstraat te beperken, is het voor Maassluizers die grofvuil komen brengen, alleen mogelijk vanaf de kant van de Elektraweg naar de milieustraat te rijden. Hiervoor worden omleidingsroutes aangegeven en verkeersregelaars ingezet.

Wachtruimte

Om te zorgen dat doorgaand verkeer de Heldringstraat kan blijven gebruiken, wordt voor de wachtende bezoekers van de milieustraat een opstelplaats gemaakt. Bij deze 'wachtruimte' worden de bezoekers met matrixborden geïnformeerd over de tijdelijke 'coronawerkwijze' bij de milieustraat.

Alleen Maassluizers

Alleen inwoners en ondernemers van Maassluis kunnen grofvuil naar de milieustraat brengen. Inwoners moeten daarom een geldig identiteitsbewijs én een recent poststuk op een adres in Maassluis kunnen tonen. Daarnaast moeten zij de bevestiging van de afspraak kunnen overhandigen. Medewerkers van bedrijven hebben alleen toegang als zij hun bedrijfsadres binnen de gemeente Maassluis kunnen aantonen met een recente inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Soepele heropening

Stadsbedrijf en de gemeente Maassluis zijn blij dat het op deze aangepaste en nog enigszins beperkte manier weer mogelijk is de milieustraat te openen en zo deze belangrijke dienst voor inwoners en ondernemers weer te kunnen herstellen. De medewerkers van de milieustraat rekenen erop dat iedereen de maatregelen respecteert zodat de heropening soepel kan verlopen. Samen zijn wij Maassluis!