MijnOverheid: uw persoonlijke website voor onder meer WOZ zaken

Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Wat kunt u met MijnOverheid?

Wilt u uw post van de overheid liever digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. In uw persoonlijke Berichtenbox ontvangt u berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW, of het verlopen van uw APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail.

Aanslag gemeentelijke belastingen

Het is ook mogelijk om uw aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ beschikking van de gemeente Maassluis te ontvangen en in te zien. U kunt dan uw aanslagen/WOZ beschikkingen altijd raadplegen, bijvoorbeeld bij het invullen of controleren van uw aangifte inkomstenbelasting. Hoe u dit kan aangeven in MijnOverheid kunt u nalezen op www.maassluis.nl/WOZ.

Aanslag digitaal ontvangen

Eind januari 2019 worden de gemeentelijke belastingen/WOZ beschikking weer verstuurd in Maassluis. Wilt u uw aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ beschikking voortaan digitaal ontvangen in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid, geef dat dan aan op www.mijn.overheid.nl.

Persoonlijke gegevens

Op MijnOverheid ziet u in één oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. Zo kunt u controleren hoe u bij het Kadaster, Basisregistratie Personen of de WOZ geregistreerd bent.

Actuele WOZ-waarde

Zo heeft u dus altijd inzicht in uw actuele WOZ-waarde en het WOZ-taxatieverslag met de waarderingsgegevens van uw woning en onderbouwende verkoopcijfers van vergelijkbare woningen.

Vragen?

Heeft u hier vragen over of wil u meer weten over uw WOZ waarde, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling belastingen van de gemeente Maassluis, 010-5931999 of een e-mail sturen naar belastingen@maassluis.nl.

Lopende zaken

Steeds meer overheidsdiensten maken gebruik van de Berichtenbox, Persoonlijke Gegevens en/of Lopende Zaken van MijnOverheid. Al meer dan 7 miljoen Nederlanders kennen het gemak van MijnOverheid. Ervaar het zelf en log in met uw DigiD op www.mijn.overheid.nl.