Mijlpaal in vernieuwing winkelcentrum Koningshoek

Dit item is verlopen op 04-04-2017.

Wethouder Arnold Keijzer en Hans Vermeeren van de ontwikkelingsmaatschappij Wereldhave hebben donderdag 9 maart 2017 symbolisch de eerste steen gelegd voor de eerste fase van de uitbreiding van het winkelcentrum Koningshoek.

Sloop postkantoor

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de nieuwbouw mogelijk te maken. In december heeft Wereldhave de bomen en struiken aan de oostzijde van het winkelcentrum gekapt. Vervolgens zijn het voormalige postkantoor en de aangrenzende bebouwing gesloopt. Het terrein is zo goed als bouwrijp.

Half maart heien

Half maart 2017 starten de heiwerkzaamheden. Dit zal gedurende drie weken overdag plaatsvinden. Inmiddels heeft de aannemer ook haar bouwketen geplaatst op het grasveld naast het gemeentehuis. De entree bij het stadhuis is een paar meter verplaatst.

Fietsers omrijden

Het fiets- en voetpad tussen gemeentehuis en winkelcentrum is door de werkzaamheden niet meer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De omleiding voor fietsers wordt aangegeven met verkeersborden en loopt achter het gemeentehuis om. Voetgangers kunnen gewoon door het winkelcentrum heen.

Herinrichting buitenruimte

Naar verwachting start de gemeente in mei 2017 met de herinrichting van de buitenruimte. In het kader van duurzaamheid wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de oude bestrating. Ook wordt oude verlichting vervangen voor led-verlichting en komen er meer bomen terug dan er gekapt zijn.

Overlast beperken

De gemeente realiseert zich dat waar gewerkt wordt, overlast wordt ervaren. De gemeente doet er alles aan om dit tot een minimum beperkt te houden.

Meer parkeerplaatsen

Tijdens de verbouwing en herinrichting blijven het stadhuis, de winkels en een vastgesteld aantal parkeerplaatsen bereikbaar. Na de herinrichting komen er aanzienlijk meer parkeerplaatsen dan voorheen. Het aantal parkeerplaatsen gaat van 840 naar circa 1060. Parkeren blijft gratis..

Nadere informatie

Voor de laatste stand van zaken van de verbouwing van winkelcentrum Koningshoek kunt u terecht op de website www.koningshoek.nl. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief waarmee u op de hoogte wordt gehouden van alle ontwikkelingen.