Marnix van Sint Aldegonde Plaquette voor Vrienden van Museum Maassluis

Dit item is verlopen op 02-07-2019.

De Marnix van Sint Aldegonde Plaquette is toegekend aan de Vereniging Vrienden van Museum Maassluis. Wethouder Corine Bronsveld reikte deze gemeentelijke onderscheiding zondag 2 juni 2019 uit aan voorzitter Victor Knippenberg.

De Vrienden van Museum Maassluis vierden 2 juni 2019 het 50-jarig jubileum en ontvingen de plaquette vanwege de jarenlange vrijwillige inzet voor het museum.

Kunst en historie

De cultuurwethouder wees erop dat het museum door de inzet en loyaliteit van heel veel vrijwilligers is uitgegroeid tot een prachtige plek waar kunst en historie vloeiend in elkaar overgaan. "Dankzij de inzet van de vereniging heeft Museum Maassluis zich in de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot een levendige ontmoetingsplaats voor jong en oud. Plezier beleven aan kunst en cultuur staat centraal. Cultuureducatie en participatie zijn sleutelwoorden."

Vrienden van Museum Maassluis

De Vereniging Vrienden van Museum Maassluis telt meer dan 400 leden. De leden krijgen uitnodigingen voor activiteiten in het museum, zoals openingen van exposities en de jaarlijkse taxatiedag. Daarnaast organiseert de vereniging twee keer per jaar een excursie naar andere musea in het land.

Marnix van Sint Aldegonde Plaquette

De Marnix van Sint Aldegonde Plaquette wordt toegekend aan organisaties of bedrijven die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Maassluis of haar burgers gedurende een lange tijd of naar aanleiding van een zeer bijzondere gebeurtenis.

Foto gemaakt door Laurens Blom