Maatregelen bij intocht Sinterklaas in Maassluis

Dit item is verlopen op 13-11-2016.

Maassluis organiseert zaterdag een prachtig evenement: de landelijke intocht van Sinterklaas. Zoals gebruikelijk bij grote evenementen is er veel aandacht voor de veiligheid. Er worden maatregelen getroffen die voor de bezoekers zichtbaar en niet-zichtbaar zijn.

Een van de maatregelen in verband met de veiligheid is dat er hekken worden geplaatst rond het evenemententerrein. Daarnaast zijn er huisregels opgesteld voor het evenemententerrein. De kinderen hebben voorrang met hun ouders, verzorgers of begeleiders.

Een andere huisregel is dat er in de tassen kan worden gekeken. Dit alles om zoveel mogelijk de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Houd er dus rekening mee dat het wat langer kan duren voordat u op het evenemententerrein bent.

Noodverordening

En dan is er nog een aantal andere maatregelen. Er is een noodverordening, er zijn voorwaarden voor demonstranten en Maassluis is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie, als ze denkt dat het nodig is, mensen preventief kunnen fouilleren.