Maassluizers kunnen binnenkort een Duurzaamheidslening aanvragen

Dit item is verlopen op 29-10-2019.

Om het nemen van duurzame maatregelen aan gebouwen en woningen te stimuleren heeft de gemeenteraad onlangs besloten dat de gemeente Maassluis een Duurzaamheidslening en Stimuleringslening gaat aanbieden.

Naar verwachting zijn op deze website eind oktober 2019 de stappenplannen te vinden waarin uitgelegd wordt hoe Maassluizers deze leningen kunnen aanvragen. Ook komen dan de aanvraagformulieren beschikbaar. De DCMR checkt of de voorgestelde duurzame maatregelen aan de voorwaarden voldoen en Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) controleert de aanvragen voor wat betreft de financiĆ«le voorwaarden. 

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening is bedoeld voor eigenaren van een grondgebonden woning. Met deze lening financiert u tegen gunstige voorwaarden een reeks aan duurzame maatregelen in en aan uw woning, zoals zonnepanelen, isolatie en een groen dak.
Hiermee kunt u energie besparen of opwekken. Dat levert financieel voordeel op en daardoor woont u comfortabeler. Niet alleen fijn voor u, maar ook goed voor het milieu.

Stimuleringslening

Ook VvE's of stichtingen en verenigingen die niet als doel hebben om winst te maken, kunnen zo'n lening aanvragen. Dit betreft een Stimuleringslening. Als stichting of vereniging hoeft u niet te beschikken over een eigen gebouw, u hebt wel schriftelijke toestemming van de eigenaar nodig. De leningen zijn niet beschikbaar voor commerciƫle partijen.