Maassluise Zon is nu beschikbaar

Dit item is verlopen op 18-04-2019.

De lente in Maassluis is goed begonnen! Op donderdag 21 maart 2019 openden wethouder Gerard van der Wees en Bas van Wijnen, directeur van Vrijopnaam, samen met een aantal eerste kopers van panelen, het zonnepark van Maassluis.

Weliswaar op een heiige, frisse dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Sterker nog, volgens Bas van Wijnen hebben de panelen licht nodig en hoeft de zon niet speciaal te schijnen.

Perfecte plek

En, is het ook goed dat er koeling is, waardoor de plek op De Dijk langs het water perfect is om een goede opbrengst te hebben. Naar verwachting gaan de 853 panelen zo'n 240.000 kWh per jaar opleveren; genoeg voor het stroomverbruik van ongeveer 70 huishoudens.

Eigen energie opwekken

Het zonnepark past bij de ambitie van Maassluis om in 2040 CO2 neutraal te zijn en steeds duurzamer om te gaan met de stad. Daar dragen we allemaal een steentje aan bij. Daarom is de gemeente erg blij dat Maassluizers gebruikmaken van de mogelijkheid om hun eigen energie op te wekken en hun kosten omlaag te brengen via de aankoop van een of meerdere panelen. Zoals één bewoner aangaf tijdens een actie in de Koningshoek: "Ik woon in een prachtig appartement maar heb geen dak voor panelen."

Tot 1 mei exclusief voor Maassluizers

Al 75% van de panelen is inmiddels verkocht aan 42 bewoners uit Maassluis en er staan nog 15 reserveringen. Tot 1 mei 2019 worden de 141 panelen die nog beschikbaar zijn, exclusief aan Maassluizers aangeboden.

Interesse in deelname?

Wilt u meer weten over deelname aan het zonnepark, neem dan contact op met het klantteam van Vrijopnaam op 085-3032652 of via e-mail klantteam@vrijopnaam.nl. Ook kunt u meer informatie vinden op www.vrijopnaam.nl/maassluis.

Duurzaam Maassluis: Alles wat je doet telt

Draagt u liever op een andere manier bij aan een duurzaam Maassluis? Prima want 'Alles wat je doet telt'. Plaats bijvoorbeeld zelf zonnepanelen of pas uw huis aan om energie te besparen. Op de website van de Woonwijzerwinkel vindt u informatie over duurzaam (ver)bouwen, energie opwekken en besparen: www.woonwijzerwinkel.nl.