Maassluise vrijwilligers met feest in het zonnetje gezet

Dit item is verlopen op 08-01-2019.

Maassluise vrijwilligers waren de eregasten tijdens het vrijwilligersfeest op 28 november 2018 in Theater Koningshof. Zij werden bedankt voor hun grote inzet door burgemeester Edo Haan en wethouder Corine Bronsveld.

In een speciale hotellobby werden de vrijwilligers ontvangen door hun gastheren 'Op Sterk Water'. Zo’n 280 'hotelgasten' hebben genoten van een gezellige en geslaagde avond.

15.000 vrijwilligers

Met het vrijwilligersfeest dat altijd dichtbij de datum van Nationale Vrijwilligersdag (7 december) wordt gehouden, worden Maassluise vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Dat zijn er heel wat. In Maassluis zijn rond de 15.000 vrijwilligers en ruim 300 organisaties actief. Bijvoorbeeld in de sport, welzijn, zorg, natuur, toerisme, kerk, cultuur en ontwikkelingshulp.

Win-win situatie

Burgemeester Edo Haan bedankte de vrijwilligers voor hun inzet en betrokkenheid. Het betekent volgens hem veel voor de Maassluise gemeenschap en het is ook heel waardevol voor de vrijwilligers zelf. "Het mooie als je vrijwilligerswerk doet, is dat je ervaart dat het jezelf ook iets oplevert. In de vorm van vriendschappen, zingeving, structuur en leren. Een win-win situatie."

Uitdagingen

Wethouder Corine Bronsveld benadrukte hoe trots Maassluis op haar vrijwilligers is en sprak haar waardering uit. Daarbij gaf zij aan dat dit best wat vergt van organisaties en vrijwilligers: "In de drukke wereld waarin we leven is dat niet altijd makkelijk. Ook voor vrijwilligersorganisaties liggen er uitdagingen. Soms lijkt het of er nergens meer vrijwilligers te vinden zijn of ervaar je als vrijwilliger dat je steeds meer verantwoordelijkheden krijgt."

Handboek vrijwillige inzet

De gemeente ondersteunt vrijwilligersorganisaties daarom waar nodig en mogelijk. Onder meer met cursussen en workshops, met een vacaturebank en het vernieuwde 'Handboek vrijwillige inzet'. In dit handboek staan handige tips en informatie die organisaties helpen bij vrijwilligerswerk. De handboeken zijn aan het eind van de avond uitgedeeld. Organisaties kunnen het handboek ook gratis bestellen via Vrijwilligerssteunpunt Maassluis.

Foto's door Fred Libochant/Fotobureau Roel Dijkstra