Maassluise Kunstenaars brengen lege etalages tot kunstzinnig leven

Dit item is verlopen op 07-11-2017.

Op initiatief van de Maassluise gemeenteraad en in overleg met de middenstand voorzien Maassluise kunstenaars leegstaande etalages in de binnenstad van een kunstzinnige uitstraling.

 In overleg met de eigenaar van de leegstaande winkel plaatst een kunstenaar een kunstwerk in de etalage. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: het pand krijgt een mooie uitstraling en het werk van de kunstenaar wordt onder de aandacht gebracht.

'In Vitro - In Natura'

De eerste expositie van Hanneke Wessels is nu beĆ«indigd. Mick Otten exposeert nu als volgende Maassluise kunstenaar aan de Veerstraat 29 met 'In Vitro - In Natura'.

Mick Otten

Mick Otten komt al zoekend aan de zeekant en als duiker in zee allerlei organismen tegen. Het zijn vaak vreemde en prachtige dieren van meters groot tot nog geen millimeter klein. Hij is in wetenschappelijke zin geĆÆnteresseerd in die dieren en hij maakt er als fotograaf kunstwerken van. Vaak doet hij dat door 'in vitro' fotografie, door die dieren los te halen van hun natuurlijke omgeving.

Nieuwe wereld

Het opent - ook voor Otten - een nieuwe wereld: hij fotografeert de dieren in zoveel detail dat er allerlei vormen en kleuren zichtbaar worden, die je met het blote oog niet kunt zien. Het blijft hem steeds weer verwonderen waarom die zeedieren zo prachtig en verschillend van vorm en kleur zijn. Dat wil hij met zijn werk overdragen.

Fotobijschrift: Tenellia gymnota - gorgelpijpknotsslak (fotograaf: Mick Otten)