Maassluis viert Veteranendag op alternatieve manier

Dit item is verlopen op 16-07-2020.
Logo Veteranen Maassluis

Maassluis viert jaarlijks op de eerste zaterdag van juli Veteranendag. Door de huidige coronavoorschriften is het niet mogelijk deze dag op de vertrouwde manier te houden. De gezamenlijke viering van Veteranendag gaat daarom dit jaar niet door.

De gemeente heeft in samenwerking met Veteranen Maassluis gezocht naar alternatieve manieren om Veteranendag te vieren.

Videoboodschap

Het doet burgemeester Edo Haan pijn dat dit jaarlijkse dankjewel aan alle militairen die waar ook ter wereld de vrede bewaken, niet kan doorgaan. Hij roept in een korte videoboodschap veteranen op hun verhalen te blijven vertellen. De burgemeester kijkt er naar uit de veteranen weer te kunnen ontmoeten. "Het is goed dat wij elk jaar weer stilstaan bij jullie werk, ervaring en gevoel."

Witte anjers

Om de waardering voor de inzet van de veteranen te tonen zijn in Maassluis witte anjers geplant bij het Douanehuisje op het Schanshoofd en bij het oorlogsmonument.

Vlog

Veteranen Maassluis deelt daarnaast via Facebook een 'vlog' van jongeren van Welzijn E25. Zij hebben Maassluise veteranen ge├»nterviewd.

Zodra de maatregelen het mogelijk maken, start de gemeente samen met Veteranen Maassluis weer met de regelmatige samenkomsten voor veteranen.