Maassluis viert Koningsdag

Dit item is verlopen op 28-04-2017.

Heel Nederland viert op donderdag 27 april 2017 Koningsdag. In Maassluis start deze feestdag om 08.45 uur met het hijsen van de Koningsdagvlag door burgemeester Haan.

De vlag wordt gehesen op de Markt ter hoogte van de Nieuwstraat.

Aubade

Traditiegetrouw vindt om 09.00 uur op de Markt de aubade plaats. Muziekvereniging Kunst en Arbeid verzorgt dit jaar de muzikale omlijsting van de Oranjeliedjes. Alle inwoners van Maassluis zijn van harte welkom om mee te zingen. Onder dit bericht kunt u de liedjes die worden gezongen downloaden.

Vrijmarkt

In het stadshart van Maassluis wordt van 10.00 tot 16.00 uur een kindervrijmarkt gehouden. Op de Zuidvliet, Dr. Kuyperkade en Bloemenhof zijn kinderen welkom om vanaf een kleedje hun spullen te verkopen. Inschrijven voor de vrijmarkt is niet nodig. Leo Leichtenberg (06-54924595) is bereikbaar voor eventuele vragen over de vrijmarkt.

Koningsdagtraktatie

Het Stadshart Maassluis verzorgt dit jaar de Koningsdagtraktatie tijdens de aubade. De traktatie wordt aansluitend aan de aubade, omstreeks 09.45 uur, op de Markt aan de aanwezigen uitgedeeld.

Feestelijke activiteiten

Op verschillende locaties in de stad zijn later op de dag nog meer feestelijke activiteiten. Enkele (wijk)verenigingen organiseren op Koningsdag kinderspelen, loterijen, optredens en wedstrijden.

Archieffoto van de aubade in Maassluis

Download