Maassluis versoepelt maatregelen

De beperkende maatregelen die in Maassluis zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden versoepeld.

Dit betekent dat met ingang van vrijdag 15 mei 2020 tussen 7.00 uur en 21.00 uur de volgende locaties weer toegankelijk zijn voor sport en spel; uiteraard gelden de regels van het RIVM (houd 1,5 meter afstand en sporten tot 18 jaar onder begeleiding):

  • atletiekbaan Dr. Albert Schweitzerdreef
  • natuurspeelplaats Avonturis
  • Cruyff Court Beethovenlaan
  • voetbalkooi Vrijheidspark
  • skatebaan Maasdijk

Camperplaatsen

Verder zijn met ingang van 15 mei 2020 de camperplaatsen aan de Waterweg weer toegankelijk en mag de passantenhaven weer gedeeltelijk gebruikt worden. De eerste week mag de bezetting 25% zijn, een week later 50% en weer een week later 75%. Sanitaire voorzieningen aan de wal blijven gesloten, boten moeten sanitair aan boord hebben. Ook de bruggen en sluizen worden vanaf vrijdag weer bediend.

Fietspad

Het fietspad van de Koning Willem-Alexander Boulevard blijft in het weekeinde (vanaf vrijdagavond tot maandagochtend) gesloten om voetgangers de ruimte te bieden om met voldoende afstand te kunnen wandelen.

Algemene richtlijnen

Uiteraard gelden in heel Maassluis de algemene richtlijnen: blijf bij klachten thuis, ga niet naar drukke plekken en houd altijd 1,5 meter afstand.