'Maassluis Muis' voor Maassluise baby’s

Dit item is verlopen op 06-02-2019.

Alle Maassluise ouders die hun pasgeboren kind op het stadhuis aangeven, krijgen voortaan een leuke felicitatie: de 'Maassluis Muis'. De breisters van Breicafé De Waker hebben hiervoor de afgelopen weken flink gebreid.

De eerste twee 'Maassluis Muizen' - voor een jongetje en een meisje - zijn deze week overhandigd door (kleding)ontwerpster Valery Kolk aan burgemeester Haan.

Voucher

Maar ook de Maassluise baby's die bijvoorbeeld in het ziekenhuis in Schiedam zijn geboren, kunnen de muis krijgen. Hiervoor kunnen de ouders een voucher inleveren die ze thuis ontvangen bij het mutatiebewijs dat hun kind is ingeschreven in Maassluis.

Wonder

Burgemeester Haan is blij met het noeste breiwerk van het Breicafé: "Een baby krijgen is zo’n wonder, daar hoort gewoon een felicitatie bij van de stad waarin het kind opgroeit. En waar kun je beter groot worden dan in Maassluis?"

Ervaar Maassluis Pas

Gemeente Maassluis geeft ook aan nieuwe inwoners een welkomstgeschenk. Alle nieuwe Maassluizers die zich op het stadhuis inschrijven, ontvangen de Ervaar Maassluis Pas. Met deze pas kunnen de nieuwkomers bij diverse winkels in Maassluis punten sparen en verzilveren.

Nieuwe inwoners belangrijk

"De laatste jaren groeit Maassluis gestaag", zegt burgemeester Haan. "Nieuwe inwoners zijn voor een stad zo belangrijk, de voorzieningen in een stad kun je alleen in standhouden als er genoeg inwoners zijn én het zorgt voor nieuwe creativiteit en ideeën."