Maassluis krijgt er een Furie bij

Dit item is verlopen op 20-08-2019.

Maassluis krijgt er een Furie bij. Wethouder Fred Voskamp en Gerrit Langelaar van de Stichting Sleepboothaven Maassluis ondertekenden woensdag 3 juli 2019 de overeenkomst voor het maken van een speelboot die in natuurspeelplaats Avonturis komt te liggen.

Deze speelboot wordt het jongere 'zusje' van de Furie, misschien wel de beroemdste stoomzeesleper van Nederland.

Fantasie

De speelboot wordt gemaakt van plaatstaal door een echte scheepswerf en is straks bijna niet van de echte Furie te onderscheiden. Alleen de maat is anders en er zal geen rook uit de schoorsteen komen. Toch zullen kinderen zich straks op een echte boot wanen. Met een beetje fantasie kunnen zij zelf aan het roer staan op de woelige baren en hun sleep veilig naar binnen varen.

Overdracht

Het idee voor speelboot de Furie is van Govert de Haas en de Stichting Sleepboothaven. Stichting Sleepboothaven draagt de boot, nu nog op papier, over aan de gemeente Maassluis. Op vrijdag 4 oktober 2019 tijdens de 40e editie van de Furieade wordt de boot fysiek overgedragen en feestelijk in gebruik genomen op haar 'ligplaats' in natuurspeelplaats Avonturis.

Fotobijschrift: Gerrit Langelaar, wethouder Fred Voskamp en Chris Zweers bij de Furie, nu nog op papier (Fotograaf Annette Jansen).