Maassluis kleurt blauw

Dit item is verlopen op 30-10-2020.
Logo VN 75 jaar

Een groot aantal gebouwen en objecten in Maassluis is maandag 19 tot zaterdag 24 oktober 2020 blauw verlicht ter ere van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties (VN).

De VN is een mondiale organisatie van overheden. Deze is opgericht in 1945 door 51 landen, maar inmiddels zijn 193 landen lid.

Vrede en veiligheid

Het belangrijkste doel van de Verenigde Naties was en is het handhaven van de internationale vrede en veiligheid. In de loop der jaren is daar bijgekomen de economische- en sociale ontwikkeling, mensenrechten, duurzaamheid, humanitaire zaken en het internationaal recht. In het verleden heeft de VN zich hiervoor ingezet en zal dit ook in de toekomst blijven doen.

Verlichte objecten

Feesten en bijeenkomsten kunnen dit jaar geen doorgang vinden. Daarom is gekozen voor het blauw aanlichten van gebouwen om toch aandacht te kunnen geven aan dit jubileum. Dit gebeurt in veel Nederlandse gemeenten. In Maassluis worden objecten zoals de Schansbrug, kerken en historische panden blauw aangelicht. Door wereldwijd belangrijke gebouwen blauw aan te lichten wordt onderstreept dat wij onderdeel uitmaken van één wereldgemeenschap.

Letters 'Maassluis'

Wethouder Corine Bronsveld-Snoep en SPEM voorzitter Chris Zweers lieten maandagavond 19 oktober 2020, als symbolisch startsein voor Maassluis, de witte letters 'Maassluis' langs het Scheur blauw kleuren.

(Fotograaf: Ada van der Wel)

Logo 75 jaar VN