Maassluis introduceert slimme afvalbakken

Met de introductie van 'zelfpersende' afvalbakken, wil Stadsbedrijf het zwerfafval in de stad terugdringen. In week 25 zijn de eerste vier van deze slimme bakken in Maassluis geplaatst.

De nieuwe afvalbakken persen het ingeworpen afval kleiner, gemiddeld tot vijfmaal minder dan de omvang van het ingeworpen afval.

Minder afvalinzamelingskosten

Daarnaast geven de bakken die op zonne-energie werken, een signaal aan Stadsbedrijf dat zij geleegd moeten worden. De afvalbakken zorgen zo dat minder rondes nodig zijn om het afval op te halen. Wat ook nog eens een besparing betekent op de afvalinzamelingskosten.

Voetpedaal

De inwerpklep van de afvalbakken kan geopend worden met een voetpedaal en dat heeft in deze coronatijd het voordeel dat de inwerpklep niet met de hand hoeft te worden aangeraakt.

Afval in de bak

Stadsbedrijf roept inwoners en bezoekers op om afval altijd in de overal in Maassluis aanwezige afvalbakken te gooien. Alleen dan kunnen ook de nieuwe slimme afvalbakken een bijdrage leveren aan een schoner Maassluis met minder zwerfafval. Samen zijn wij Maassluis.