Maassluis feliciteert Lely met winnen Familiebedrijven Award 2019

Dit item is verlopen op 26-04-2019.

Lely is woensdag 10 april 2019 de trotse winnaar geworden van de Familiebedrijven Award. De gemeente Maassluis feliciteert het gerenommeerde bedrijf met deze prijs.

Wethouder Van der Wees bezocht de bekendmaking van de prijswinnaar in Den Haag. Donderdagmorgen 11 april 2019 vierde Lely het winnen van de award op haar hoofdkantoor in Maassluis. Burgemeester Haan was aanwezig om de felicitaties over te brengen namens de gemeente Maassluis.

Jury

De jury van de Familiebedrijven Award roemt Lely als wereldleider in innovatieve robots voor de veeteelt. "Lely gelooft in een aangename, winstgevende en duurzame toekomst voor melkveehouders. De zorg voor continuïteit was bij Lely de motor achter de innovatiekracht die het bedrijf naar de wereldtop bracht. Lely maakt het leven van boeren makkelijker én draagt bij aan een duurzame wereld en is daarmee een toonbeeld voor Nederlands ondernemerschap."

Lely

Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen, aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen, is Lely actief in meer dan veertig landen en biedt zij werk aan circa 1.500 mensen.

Uitblinkende familiebedrijven

Met de award voor uitblinkende Nederlandse familiebedrijven wordt het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie benadrukt door de Stichting Familie Onderneming. Deze stichting werd in 2012 opgericht door ondernemer John Fentener van Vlissingen.