Maak het oplichters niet te makkelijk

Dit item is verlopen op 22-10-2020.

Onder de noemer 'Maak het oplichters niet te makkelijk' start in de maand september een campagne waarin aandacht wordt gevraagd voor verschillende vormen van criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden.

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. De komende weken is er daarom aandacht voor babbeltrucs, meekijken bij pinnen, hulpvraagfraude via WhatsApp en phishing. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Acteur Kees Hulst (foto) is ambassadeur van de campagne. Hulst: "Als acteur in 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen' zie ik hoe graag senioren het heft in eigen handen nemen. Zij kunnen veel zelf doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden, maar hebben daarvoor wel de juiste informatie nodig. Daarom steun ik als ambassadeur graag de campagne, want samen met de overheid maken wij ouderen het oplichters natuurlijk niet te makkelijk!."

Online cursus

De campagne bestaat uit voorlichtingsfilmpjes op social media, informatie in de Maassluise Courant en op de website van de gemeente. Daarnaast verzorgt het Ministerie van Justitie en Veiligheid elke week een online cursus. Catherine Keyl presenteert deze webinars. Met deskundigen van de politie en de ouderenbonden bespreekt zij het thema van die week. Dat zijn:


  • 22 september 2020: Phishing

Bij phishing (hengelen) sturen criminelen een e-mail of sms om te proberen inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke gegevens te achterhalen. In zo’n nepbericht wordt gevraagd om te klikken op een link of om in te loggen. Die link kan bijvoorbeeld leiden naar een valse website van een bank, waarin u gevraagd wordt om uw gegevens in te vullen. Op deze manier proberen internetcriminelen toegang te krijgen tot uw computer of uw persoonlijke gegevens. Door naar gegevens te hengelen kunnen internetcriminelen u vervolgens veel geld afhandig maken. Ook vragen ze in dit soort valse e-mails soms om direct geld over te maken.

Eerst checken, dan klikken
Om geen slachtoffer te worden van phishing is het belangrijk om de e-mails en sms-jes altijd eerst te checken voordat u ergens op klikt. Klik nooit op een link van een mail die u niet vertrouwt en download geen bijlage. Bel bij twijfel de organisatie (bijvoorbeeld de bank) waar het om gaat. Zoek daarvoor zelf het telefoonnummer op. Ook als er volgens het bericht haast bij is. Altijd eerst checken, dan klikken. Eventueel kan de Fraudehelpdesk de e-mail controleren.

Doe aangifte
Slachtoffer geworden van phishing? Meld het onmiddellijk bij de bank. En doe altijd aangifte bij de politie: 0900-8844 (lokaal tarief). Meld het bericht, ook als u geen slachtoffer bent geworden, bij de Fraudehelpdesk.
Kijk voor meer tips en informatie op Veiliginternetten.nl en Veiligbankieren.nl.


De online cursussen zijn elke dinsdag van 10.30 tot 11.15 uur en zijn rechtstreeks te zien via www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

De webinars over 'Meekijken bij pinnen', 'Babbeltrucs' en 'Hulpvraagfraude' kunt via www.maakhetzeniettemakkelijk.nl nog terugkijken.


  • 1 september 2020: Meekijken bij pinnen


  • 8 september 2020: Babbeltrucs

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. Deze oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur, bellen op of spreken u aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of vragen u of hun kind bij u naar het toilet mag. Wees daarom altijd voorzichtig als een onbekende u aanspreekt of bij u aanbelt. Open de deur niet helemaal en gebruik een kierstandhouder of deurketting. Vraag altijd een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf komt. Laat onbekenden niet binnen, ook geen kinderen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Vraag hen eventueel terug te komen als u niet meer alleen thuis bent.

Pincode
Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis. Komen ze zonder afspraak, laat ze niet binnen. Geef ook nooit uw pinpas af. Ook zullen zij nooit om wachtwoorden, een pincode of andere inloggegevens vragen als zij u bellen.
 
Doe aangifte
Bent u slachtoffer van een babbeltruc. Schaam u niet! Het kan iedereen overkomen. Doe aangifte bij de politie. Als de dader nog in de buurt is, belt u 112. Is de dader al verdwenen? Bel dan 0900-8844 (lokaal tarief).


  • 15 september 2020: Hulpvraagfraude (bijvoorbeeld via WhatsApp)

Oplichters doen zich regelmatig voor als een vriend(in), zoon of dochter die in nood is. Via sociale kanalen, zoals WhatsApp, proberen deze oplichters op slinkse wijze geld van hun slachtoffer (bijvoorbeeld een ouder of een ander familielid) af te troggelen. Vaak staat in het eerste bericht dat de 'bekende' een nieuw mobiel nummer heeft. Ook vragen criminelen soms zelfs om geld via het WhatsApp-account van een bekende.

Niet gebeld is geen geld
Vertrouw dit soort berichten daarom niet zomaar. Bel altijd eerst de persoon zelf op het oude nummer en zorg dat u een normaal gesprek met hem of haar kunt voeren. Maak nooit zomaar geld over zonder dat u iemand daadwerkelijk hebt gesproken. Niet gebeld is geen geld!

Tips
U kunt voorkomen dat oplichters u benaderen door uw telefoonnummer niet openbaar op social media, een website of online handelsplatformen te plaatsen. Om te voorkomen dat misbruik wordt gemaakt van uw WhatsApp-account kunt u twee-staps-verificatie instellen. Dat is een extra beveiliging. Meer hierover vindt u op Veiliginternetten.nl.

Doe aangifte
Bent u slachtoffer van hulpvraagfraude. Schaam u niet! Het kan iedereen overkomen. Doe aangifte bij de politie: 0900-8844 (lokaal tarief). Meld het ook zo snel mogelijk bij uw bank (ook bij een poging) om het rekeningnummer van de oplichter te laten blokkeren. Dit helpt ook anderen.