Lichtjesavond op gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Dit item is verlopen op 14-12-2017.

Op de gemeentelijke begraafplaatsen van Maassluis vindt woensdag 13 december 2017 'Lichtjesavond' plaats.

Tijdens deze herdenkingsavond krijgt iedereen de gelegenheid om in een sfeervol samenzijn de dierbaren te herdenken en de gedenkplekken van dierbaren te bezoeken.

Eigen gedichten

Het thema is 'Licht op verlies'. Het programma bestaat uit een lezing, zang en gedichten over dit thema. Voor het laatste onderdeel konden ook eigen gedichten worden ingestuurd.

Zelf voordragen

Een selectie van de ingestuurde gedichten wordt tijdens het programma van Lichtjesavond voorgedragen. De inzenders mogen eventueel hun gedicht voordragen maar anders doet iemand anders dat. De ingestuurde gedichten die niet worden voorgedragen zijn tijdens de avond te lezen.

Programma

  • 19.00 tot 19.30 uur, inloop in de aula van de nieuwe begraafplaats aan de Hooge Zeedijk 100.
  • 19.30 tot 20.15 uur, centraal programma in aula nieuwe begraafplaats.
  • Vanaf 20.15 uur, mogelijkheid bezoek gedenkplekken op beide sfeervol verlichte begraafplaatsen. De algemene begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat is open vanaf 20.00 uur.
  • 20.45 uur, korte zang op algemene begraafplaats aan Willem de Zwijgerstraat
  • 21.30 uur, einde avond op beide begraafplaatsen.

Centraal programma in aula

Het programma in de aula bestaat uit een lezing, zang en gedichten rond het thema 'Licht op verlies'. Stefanie Beijnes van Verlies & Verder gaat tijdens een korte lezing in op twee kanten van verlies van een dierbare. Uiteraard vraagt verdriet aandacht bij verlies. Maar het verdriet is de achterkant van dezelfde medaille van de liefde die je had en houdt voor iemand en de herinnering aan mooie momenten.

Zang

De zang tijdens de avond wordt uitgevoerd door Maghen Hilgersum. Zij zingt onder meer teksten van Aart van den Berg van Theater In Feite. Maghen, winnares van Una Voce Particolare 2010, brengt ook bekendere liederen ten gehore.

Organisatie

De gemeente organiseert deze avond samen met crematorium De Dijk en Uitvaartcatering Zuidholland. Verder zijn er bijdragen van ondernemers en is er hulp van vrijwilligers.