Leerlingen speeddaten in het stadhuis

Dit item is verlopen op 18-07-2019.

Voor de 9e keer boden Rotary Maassluis, Lentiz Reviuslyceum en de gemeente Maassluis leerlingen van 5 vwo een speeddate aan om zich voor te bereiden op hun studie of beroepskeuze. Aansluitend was er een College Tour met Laurens de Groot.

Leerlingen konden zich op donderdag 20 juni 2019 in drie gesprekken van een kwartier oriĆ«nteren op hun keuze en professionals bevragen op de inhoud van hun vak en de weg daar naar toe. Bij de speeddate in het stadhuis van Maassluis werd een breed palet van beroepsgroepen aangeboden.

College Tour

Na de speeddates was er aansluitend een College Tour met speciale gast Laurens de Groot. Hij is natuurbeschermer, ondernemer, innovator, schrijver en spreker. Al jaren zet hij zich in voor bedreigde diersoorten op verschillende continenten. Om walvissen te beschermen, voerde hij bloedstollende campagnes in Antarctica.

Smart Parks

Momenteel gebruikt hij met Smart Parks de meest innovatieve technieken en methodes om de olifanten en neushoorns in Afrika te beschermen. Daarnaast is Laurens de Groot medeoprichter van Skeye, een commercieel bedrijf gespecialiseerd in droneservices. Hij heeft voor zijn onderneming en inzet voor de natuur vele prijzen gewonnen.

Onze planeet beschermen

Vanuit zijn ervaring vertelde hij met passie over onze planeet en hoe we deze met z'n allen het beste kunnen beschermen. Een aantal leerlingen was ter voorbereiding met hem in gesprek geweest. Het werd een levendig debat.

Fotobijschrift: De leerlingen konden onder meer speeddaten met wethouder Fred Voskamp (Fotograaf Herwin Jan Steehouwer)