Leerlingen De Diamant kijken uit naar wekelijkse zwemles

Dit item is verlopen op 06-03-2019.

Leerlingen van school De Diamant - taalstart voor het basisonderwijs - krijgen wekelijks zwemles in De Dol-fijn. Veel van de leerlingen ervaren het zwembadbezoek in Maassluis als een hoogtepunt van de week.

Wethouder Gerard van der Wees nam woensdag 30 januari 2019 een kijkje bij deze sportieve activiteit. Hij zag dat de leerlingen (vanaf 7 jaar) spelenderwijs leren zwemmen van zeer gemotiveerde zwemonderwijzers.

Zelfredzaam

De kinderen leren zelfredzaam te zijn in het water door oefeningen als springen van de kant, onderwater een voorwerp pakken, drijven, watertrappen, jezelf of vriend(in) uit een wak helpen. Gerard van der Wees zag hoe de kinderen daarvan genoten.

Veilig

Leerlingen van De Diamant zijn nog maar zeer kort in Nederland. Zij beheersen hierdoor de Nederlandse taal nog onvoldoende. Daarnaast heeft een aantal van deze kinderen al veel meegemaakt. Het professionele zwempersoneel van De Dol-fijn slaagt er desondanks in de kinderen een veilige en vooral plezierige les te bieden.

Genieten

Een van de onderwijzers van De Diamant had aanvankelijk zo haar twijfels over de wekelijkse zwemlessen. Door de goede samenwerking met het zwembad is zij inmiddels helemaal om. School en wethouder hopen dat de (toekomstige) leerlingen van de Diamant nog lang kunnen genieten van hun sportieve hoogtepunt van de week.