Leergeld helpt leerlingen basisschool met thuisonderwijs

Stichting Leergeld stelt namens Stroomopwaarts laptops ter beschikking aan basisschoolleerlingen uit gezinnen met een laag inkomen. Zo kunnen ook zij deelnemen aan het thuisonderwijs.

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook voor basisscholen gevolgen, waardoor de kinderen noodgedwongen thuiszitten. Gelukkig bieden scholen digitaal lesmateriaal aan zodat kinderen toch onderwijs kunnen volgen.

Regelingen

Nu heeft niet ieder kind de beschikking over een computer. Stichting Leergeld verstrekt namens Stroomopwaarts verschillende regelingen voor kinderen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Zij kwamen snel in actie en zorgen nu dat ook de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen zo snel mogelijk een computer of laptop krijgen.

Bijzondere periode

Stichting Leergeld biedt al een computer of laptop voor kinderen in het middelbare onderwijs. Maar nu moeten ook de kinderen in het basisonderwijs snel weer onderwijs kunnen volgen. Daarom gaat Stichting Leergeld in deze bijzondere periode ook laptops ter beschikking stellen voor kinderen in het basisonderwijs.

Aanvragen bij school

Anders dan normaal, dient u als u een laptop voor een kind op het basisonderwijs wilt aanvragen deze vraag bij uw school neer te leggen. Stichting Leergeld levert de laptops aan basisscholen en deze verspreiden ze onder kinderen die thuis niet over een laptop beschikken.