Laatste nieuwbouwfase Loofmeesters van start

Dit item is verlopen op 03-12-2019.

Wethouder Sjoerd Kuiper (Bouwen en Volkshuisvesting) heeft vrijdag 1 november 2019 samen met gebiedsontwikkelaar AM het startsein gegeven voor de bouw van de laatste 28 duurzame woningen in de wijk Loofmeesters in de Burgemeesterswijk in Maassluis.

De wethouder legde samen met regiodirecteur Gilbert Kokenberg van AM Wonen de eerste steen.

Mooie diverse wijk

Kuiper is blij dat de voltooiing van Loofmeesters gestalte krijgt. “U woont straks pal aan het Vrijheidspark met rondom mooie stedenbouw en architectuur. U woont straks in een wijk met aandacht voor natuur en milieu”, hield de wethouder de nieuwe bewoners voor. “De wijk is de afgelopen jaren enorm verbeterd en uitgegroeid tot een mooie diverse wijk met goede voorzieningen en winkels in de buurt. En de nieuwe metro brengt u in 25 minuten naar het centrum van Rotterdam.’’

Veranderende woonwensen

De vraag naar woningen in Maassluis is groot. Er wordt dan ook volop gebouwd om tegemoet te komen aan de veranderende woonwensen van de inwoners.  Volgens Kuiper is het goed om te zien dat er flink gebouwd wordt in Maassluis.

Duurzame woningen

In dit laatste deelplan in de Burgemeesterswijk komen 28 duurzame woningen in de wijk Loofmeesters. Het gaat om 26 drielaagse geschakelde herenhuizen en twee twee-onder-een-kapwoningen. Alle huizen zijn zeer duurzaam en worden niet meer verwarmd met gas, maar met een installatie voor Warmte Koude Opslag.

Fotobijschrift: Regiodirecteur en wethouder feliciteren een van de kopers met zijn nieuwe woning.