Koningshof staat 8 november in teken van Dag van de Mantelzorg

Dit item is verlopen op 25-10-2017.
Uitnodiging Dag van de Mantelzorg met tekst 'Kom met elkaar', 8 november Feestelijk programma', 'Mantelzorger? U bent welkom', 'Nathalie Baartman' en 'Zoumana Diarra'

Minters Mantelzorg zet woensdag 8 november 2017, namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, mantelzorgers in het zonnetje. Met een gezellig en informatief programma laten de gemeenten mantelzorgers blijken hoezeer zij het waarderen dat mantelzorgers naar hun naasten omkijken.

Dit jaar vindt de Dag van de Mantelzorg plaats in Theater Koningshof in Maassluis. Wethouder Arnold Keijzer voelt zich 'gastheer'.

Waardering uiten

"De waardering voor mantelzorgers die voor een naaste zorgen, kan niet groot genoeg zijn. Die mensen zijn goud waard", zegt Arnold Keijzer, in Maassluis als wethouder verantwoordelijk voor stedelijke ontwikkeling, zorg, jeugd en onderwijs. "Lang niet altijd is die waardering uit te drukken in geld. Het gaat er vooral om dat mantelzorgers ondervinden dat de samenleving hun inspanningen heel erg op prijs stelt."

Mantelzorg onbetaalbaar

"Hoe zou de wereld eruit zien als mensen niet de zorg voor een naaste op zich zouden nemen? Als je voor alle zorg en begeleiding van mensen met een langdurige ziekte professionals zou moeten inschakelen, is dat onbetaalbaar. En het zou vooral een kille boel zijn", aldus Keijzer.

Ondersteuning

"Als gemeenten drukken wij onze waardering niet alleen uit met een VVV-bon voor mantelzorgers en een gezellige middag of avond", zegt Keijzer. "Voor de hele regio stellen wij Minters Mantelzorg in staat om mantelzorgers te ondersteunen, zodat ze hun mantelzorgtaken kunnen uitvoeren. We willen voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken."

Feestelijk programma

Mantelzorgers kunnen op 8 november 2017 kiezen voor een feestelijk middag- òf avondprogramma. Het programma is gratis. Het middagprogramma begint om 12.30 uur met een lunch, gevolgd door een voorstelling en een informatiemarkt. Tijdens de informatiemarkt treedt Zoumana Diarra op. Het middagprogramma eindigt om 16.30 uur.
Het avondprogramma start om 16.30 uur met de informatiemarkt. Vanaf 18.00 uur kunnen deelnemers gezellig dineren en aansluitend de voorstelling van Nathalie Baartman bijwonen. Het avondprogramma duurt tot 20.30 uur.

Albeda College

Leerlingen van het Albeda College verzorgen samen met Theater Koningshof de ontvangst en de catering.

Kom samen

Mantelzorgers zijn op woensdag 8 november 2017 van harte welkom. Wordt u bij uw mantelzorgtaken ondersteund door iemand en vindt u het leuk om samen te komen? Dan kunt u zich samen opgeven.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht in verband met de capaciteit van het theater. Aanmelden kan telefonisch via 010-4351022, per e-mail via info@mintersmantelzorg.nl (vermeld naam, adres en aantal personen) of via de webpagina http://mintersmantelzorg.nl/153/Aanmelden-voor-de-Dag-van-de-Mantelzorg.html. Aanmelden voor het middag- òf avondprogramma kan tot uiterlijk dinsdag 24 oktober 2017.