Kom naar de informatieavond over groene daken op 27 januari

Dit item is verlopen op 27-01-2020.

Denkt u na over het duurzamer maken van uw eigen woning? En wilt u meer weten over de mogelijkheden van een groen dak? Kom dan naar de informatieavond van de gemeente en de WoonWijzerWinkel op maandag 27 januari 2020.

Deze informatieavond is van 19.30 tot 22.00 uur in buurtcentrum De Hooftzaak aan de P.C. Hooftlaan 11a in Maassluis. U krijgt uitleg van experts en kunt vragen wat u altijd al wilde weten over groene daken.

Inkoopactie en energiescan

Ook kunt u zich direct inschrijven op de inkoopactie voor Maassluizers die vanaf deze informatieavond van start gaat. En het is mogelijk om een energiescan van uw woning aan te vragen voor een aantrekkelijke prijs.

Vele voordelen

Een groen dak heeft vele voordelen. Het helpt wateroverlast te beperken, door hemelwater op te vangen en langzaam weer af te geven. De belasting op het riool wordt zo minder. Ook levert een groen dak een bijdrage aan de isolatie. Vooral in de zomer warmt het dak minder op, waardoor het binnen langer koel blijft. Bovendien beschermt een groen dak uw dakbedekking, waardoor deze tot wel drie keer langer meegaat.

Groen

Het groen op het dak draagt bij aan een gezonde, prettige leefomgeving. En het oog wil natuurlijk ook wat; het ziet er aantrekkelijk uit en u draagt bij aan de biodiversiteit.

Interesse?

Aanmelden voor de informatieavond is mogelijk via woonwijzerwinkel.nl/bewonersavond-maassluis. Een avond over zonnepanelen voor particulieren volgt op 2 maart 2020.

Avond voor besturen VvE's

Voor besturen van VvE's wordt een aparte avond over groene daken - gecombineerd met informatie over zonnepanelen - gehouden op maandag 3 februari 2020. De besturen hebben een uitnodiging per brief ontvangen.

Label Wat je doet telt