Kinderen ontbijten met burgemeester Haan in het stadhuis

Dit item is verlopen op 28-11-2019.

28 kinderen uit groep 8 van basisschool De Dijck uit Maassluis ontbeten vrijdag 8 november 2019 samen met burgemeester Haan in het stadhuis. In deze week ontbeten een half miljoen kinderen gezond en gezellig samen op 2.750 basisscholen en in 250 gemeentehuizen met hun burgemeester.

Het thema van de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt was 'Neem de tijd voor je ontbijt!'

Gezond ontbijt belangrijk

Burgemeester Haan onderschrijft, net als zijn collega-burgemeesters in Nederland, het belang van een goed en gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakte de burgemeester kennis met de kinderen. Zo spraken zij onder meer over de talentvolle voetballers en voetbalsters op deze school. Op zijn beurt vertelde de burgemeester over zijn werk.

Donatie aan Stichting Het Vergeten Kind

Burgemeester Haan betaalde symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen hem brachten. De leerlingen namen een cheque ter waarde van 250 euro in ontvangst. De donatie is dit jaar bestemd voor Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich ├ęcht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Het Nationaal Schoolontbijt

Tijdens het Nationaal Schoolontbijt werd een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Meer informatie

Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Kijk voor meer informatie op www.schoolontbijt.nl.