Kinderen brengen burgemeester Haan ontbijtje in stadhuis

Dit item is verlopen op 05-12-2017.

Zo'n 30 kinderen van OKC De Westhoek uit Maassluis brachten 10 november 2017 een ontbijtje bij burgemeester Haan in het stadhuis. In de Burgerzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt.

In het kader van het Nationaal Schoolontbijt krijgen ruim 550.000 kinderen op zo’n 3.000 basisscholen samen een gezond ontbijt.

Gezond ontbijten belangrijk

Burgemeester Haan onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Haan symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds. Het Nationaal Schoolontbijt met het thema 'Gezond ontbijten is geen kunst!' steunt dit fonds in 2017. Het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds laten kinderen uit gezinnen waar minder geld is, kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep acht namen de cheque ter waarde van 250,00 euro in ontvangst. Edo Haan kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is in zo’n 265 gemeenten onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Voor het 15e jaar op rij wordt een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Gezonde School

Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.