Informatieavond over zonnepanelen op maandag 2 maart in Koningshof

Dit item is verlopen op 03-03-2020.

De gemeente Maassluis ondersteunt inwoners graag bij het verduurzamen van hun woning. Na de informatiebijeenkomsten over groene daken, is er maandag 2 maart 2020 in de Koningshof een avond over zonnepanelen.

Uitleg over zonnepanelen

Ook deze bijeenkomst over zonnepanelen wordt weer interessant. U krijgt uitleg, kunt terecht met vragen en direct inschrijven voor de inkoopactie zonnepanelen die dan start. Door te investeren in zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op en bent u minder afhankelijk van uw energiebedrijf. Welke oplossing u kiest, hangt af van uw situatie en wensen. Wilt u bijvoorbeeld uw investering snel terugverdienen? Of heeft u liever zekerheid met een lange garantieperiode? Als u van plan bent zonnepanelen aan te schaffen, is het verstandig om u goed te laten informeren over de mogelijkheden. Zo profiteert u optimaal van uw zonnepanelen. Alles wat u doet telt!

Aanmelden

Heeft u interesse? Kom maandag 2 maart 2020 naar de informatiebijeenkomst over zonnepanelen voor particuliere woningbezitters in de Koningshof aan Uiverlaan 20 in Maassluis. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Aanmelden kan via www.woonwijzerwinkel.nl/bewonersavond-maassluis.

Bijeenkomst over groene daken

Op de drukbezochte bijeenkomsten voor groene daken (voor particulieren) en groene daken en zonnepanelen (voor VvE-besturen) werden veel praktische tips voor de aanleg gegeven. Ook kwamen de voordelen aan de orde;

  • groene daken zorgen dat dakbedekking 2 tot 4 keer langer meegaat,
  • verminderen hittestress,
  • vangen water op en
  • zorgen voor een hogere opbrengst in combinatie met zonnepanelen.

Groene daken zorgen verder voor meer biodiversiteit en het ziet er aantrekkelijk uit. GeĆÆnteresseerden kregen ook uitleg over de financiĆ«le voordelen als bij de aanleg gebruik wordt gemaakt van de inkoopactie van de WoonWijzerWinkel en over een subsidie van Hoogheemraadschap van Delfland.

Informatie inkoopactie en subsidie

Wilt u een groen dak en nog gebruikmaken van de inkoopactie voor sedumdaken via de WoonWijzerWinkel? Kijk op www.woonwijzerwinkel.nl/maassluis-groendak. Informatie over de subsidie van het Hoogheemraadschap is te vinden op www.hhdelfland.nl/inwoner/klimaat-en-water/subsidie-klimaatadaptatie.

Fotobijschrift: De bijeenkomst over groene daken was drukbezocht (Fotograaf: Annette Jansen).

Label Wat je doet telt