Hulp of ondersteuning nodig? VraagRaak!

Dit item is verlopen op 08-05-2019.

Iedereen wil zelfstandig leven, wonen en meedoen aan de samenleving. Maar soms lukt dat (even) niet. Dan staat wijkteam VraagRaak voor u klaar.

Wat VraagRaak kan betekenen, leest u in dit persoonlijke voorbeeld.

Geen alimentatie

Petra heeft drie kinderen. Sinds een jaar is ze gescheiden van haar man. Deze leeft inmiddels samen met een nieuwe vriendin en weigert alimentatie te betalen. Sinds ze kinderen heeft, is Petra parttime gaan werken. Haar salaris is niet genoeg en de rekeningen stapelen zich op. Ze meldt zich aan bij wijkteam VraagRaak en krijgt Eva als contactpersoon.

Meerdere problemen

Eva: "Al in het eerste gesprek werd duidelijk dat Petra meerdere problemen had. De schulden natuurlijk. Maar door de scheiding en alle problemen die dat met zich mee bracht, had ze ook moeite om haar huishouden op orde te houden. Ze overzag het gewoon niet meer. Schulden, een woonkamer vol rommel, overal etensresten. En de kinderen maakten het haar ook niet makkelijk. Die werden brutaal en luisterden niet meer naar haar. Er moest iets gebeuren."

Opgeruimd hoofd

Petra en Eva maken een plan hoe ze de problemen stap voor stap kunnen oplossen. Eva zorgt voor opvoedingsondersteuning, om Petra te helpen met de kinderen. En samen nemen ze de administratie van Petra door. Zo krijgen ze inzicht in de financiƫn van Petra. Petra neemt zelf contact op met de schuldeisers en maakt afspraken over het aflossen van de schulden. Petra: "Ik heb meer rust gevonden, een opgeruimd hoofd. En houd zo energie over om het huis op te ruimen."

Informatie

U vindt wijkteam VraagRaak aan de Haydnlaan 3 in Maassluis. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunt u hier tussen 9.00 en 12.00 uur zonder afspraak binnenlopen. Het wijkteam is elke werkdag telefonisch bereikbaar via 010-5931500 (van 9.00 tot 12.00 uur). Kijk voor meer informatie op www.vraagraakmaassluis.nl.