Hulp of ondersteuning nodig? VraagRaak!

Dit item is verlopen op 04-07-2018.

Voelt u zich eenzaam? Heeft u problemen bij het opvoeden van uw kind? Wilt u graag zelfstandig blijven wonen, maar lukt dat niet meer zonder hulp? Inwoners van Maassluis met vragen of problemen kunnen terecht bij VraagRaak, het wijkteam van Maassluis.

Wat VraagRaak kan betekenen, leest u in dit persoonlijke voorbeeld.

Voorbeeld: man weigert alimentatie

Petra heeft drie kinderen. Sinds een jaar is ze gescheiden van haar man. Deze leeft inmiddels samen met een nieuwe vriendin en weigert alimentatie te betalen. Sinds ze kinderen heeft, is Petra parttime gaan werken. Haar salaris is niet genoeg en de rekeningen stapelen zich op. Ze meldt zich aan bij wijkteam VraagRaak. Hier krijgt ze Farah als contactpersoon.

Stapeling van problemen

Farah: "Al in het eerste gesprek werd duidelijk dat Petra verschillende problemen had. De schulden natuurlijk. Maar door de scheiding en alle problemen die dat met zich mee bracht, had ze ook moeite om haar huishouden op orde te houden. Ze overzag het gewoon niet meer. Schulden, een woonkamer vol rommel, overal etensresten. En de kinderen maakten het haar ook niet makkelijk. Die werden brutaal en luisterden niet meer naar haar. Er moest iets gebeuren."

Samen oplossen

Petra en Farah stellen een plan hoe ze de problemen stap voor stap kunnen oplossen. Farah zorgt voor opvoedingsondersteuning, om Petra te helpen met de kinderen. En samen nemen ze de administratie van Petra door. Zo krijgen ze inzicht in de financiƫn van Petra. Petra neemt zelf contact op met de schuldeisers en maakt afspraken over het aflossen van de schulden. Petra: "Ik heb meer rust gevonden, een opgeruimd hoofd. En houd zo energie over om het huis op te ruimen."

Spreekuur

Wilt u informatie of ondersteuning? U kunt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur zonder afspraak binnenlopen in het kantoor aan de Haydnlaan 3 in Maassluis.

Website

Via www.vraagraakmaassluis.nl kunt u meer informatie krijgen over wat VraagRaak voor u kan betekenen. Via deze website kunt u ook een vraag stellen. U krijgt binnen twee werkdagen antwoord.

Telefoon

VraagRaak is op alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via 010-5931500.

Rapportcijfer 8,3

De mensen die wijkteam VraagRaak in 2017 hebben bezocht, gaven de medewerkers een rapportcijfer van 8,3.